Hoppa till sidans innehåll

Tränare


Christina Helgesson är GIH-utbildad konståkningstränare, verksam i Tibro KK och på distrikts- och förbundsnivå. Har under många år varit verksam på VKF:s läger. Arbetar som koreograf för åkare på alla nivåer.


Regina Jensen är GIH-utbildad konståkningstränare, verksam i Tibro KK och på distrikts- och förbundsnivå. Har under många år varit verksam på VKF:s läger.


Joshi Helgesson är tränare i Tibro KK. Har auskulterat för Christina Helgesson och Regina Jensen. Har som aktiv vunnit tre SM-guld, deltagit på sex EM och fem VM.

Har tränat ett år i Kanada med bland andra världstränarna Brian Orser, Ghislain Briand och koreografen David Wilson.


Viktoria Helgesson är tränare i Tibro KK och har varit tränare på VKF-sammandrag. Arbetar också som koreograf på alla nivåer. Har auskulterat för Christina Helgesson och Regina Jensen, och flera världstränare som Brian Orser, Alexander Vedenin m fl.

Har som aktiv vunnit 8 SM-guld, deltagit på 8 EM, 6 VM och OS. Har tränarutbildning steg 4.


Sofhia Wigren är tränare i Skövde KK samt verksam på distriktsnivå. Har arbetat som tränare på heltid i 20 år med erfarenhet av nybörjare upp till elit. Instruktör på konståkningsgymnasiet i Göteborg. Har medverkat under ett antal år i Holiday on Ice. Har tränarutbildning steg 4.


Camilla Dahlberg är huvudtränare i sin moderklubb Konståkarna Borås sedan säsongen 2011/2012, men har arbetat som tränare i klubben sen 2006. Har tränarutbildning Steg 4. Arbetar idag med alltifrån C-åkare till elitåkare samt koreograf. Har tidigare tränat och tävlat på svensk elitnivå samt arbetat som professionell konståkerska i Holiday On Ice 2004/2005.


Jessica von Rosen är tränare och koreograf i Enebybergs IF, där hon jobbar med åkare på alla nivåer, från märkesåkare till elit. Jessica har tränarutbildning steg 4 och har läst ett treårigt tränarprogram på GIH med inriktning på elitidrott samt är teknisk specialist.


Nicolina Lundgren är steg 4B utbildad tränare som jobbar med åkare på alla nivåer, nybörjare till elitåkare. Är verksam i Borås Konståkningsklubb. Är legitimerad dietist och föreläser inom idrottsnutrition. Har även genomgått flertalet tränarskapskurser på högskolenivå.


Cecilia Willberg har universitetsexamen idrottslärare GIH Stockholm, spetskompetens konståkning. Är utbildad av ISU – Internationella Skridskounionen och har utöver detta flertalet utbildningar inom bl a kommunikologi, pedagogik och koreografi.

Har arbetat tio år som idrottslärare/mentor i skolan och drygt 20 år som tränare. Har tränat fram konståkare till nordisk toppelit samt internationell elit under många år.


Girts Jekabsons Girts Jekabsons var lettisk mästare 2008–2011. Han har tävlat på JVM, EM och VM. Girts har tränarutbildning steg 4 landslagstränarnivå, och har arbetat som tränare i Sverige sedan 2013. Vid sidan om sitt arbete som tränare studerar han idrottsvetenskap på Latvian Academy of Sport Education i Lettland.


Emma Kvant har själv varit tävlingsdansare och tävlat framgångsrikt i singel-, par- och gruppdisco. Hon blev bland annat nordisk bronsmedaljör i singeldisco och pardisco 1996.

Emma anlade sin danslärarexamen i maj 2004. Hon har under många år coachat fram flerfaldiga mästare och mästarinnor nationellt och internationellt i dans. Sedan 2015 driver hon Independance Academy i Lidköping.

Postadress:
Västergötlands Konståkningsförbund
Claudia Gloudemans, Sörans Gård 1
544 92 Hjo

Kontakt:
Tel: 0736793435
E-post: claudia@soransgard.c...

Se all info